| 2 comments ]

For those who want to make money by google adsense.
Please look at this..
Im not giving any top paying keywords. What i found is..

Hair ironing and yahoo domains. But you can gain more,
if your website is about gadgets.
However, Im sharing with you guys 9 tips how to make money
with google adsense that I received just now.
Rahsia satu
Pilih format ads yang sesuai. Anda boleh pilih banners,skyscrappers, squares, link dan sebagainya. Anda boleh melihatnya dan memilih di https://www.google.com/adsense/adformats

Rahsia dua
Buang Border. Pastikan border ads disamakan dengan warna latar laman web. Ubah warna
sehingga ia kelihatan seperti sebahagian dari link laman web anda. Click-Through laman juga dapat digandakan dengan membuang border ads.

Rahsia Tiga
Warna Text ads. Warna text ads juga merupakan salah satu rekabentuk. Pastikan warna text bagi ads sama seperti warna bagi warna text laman web anda. Contoh senang adalah
seperti pada blogger.

Rahsia empat
Kurang Ads lagi Baik. Kadang kala,meletak banyak ads kadang kala boleh mengurangkan pendapatan adsense kita kerana ads yang bernilai rendah yang keluar kerana terlalu banyak
ads. Gunakan pada kedudukan yang dirasakan akan menjana klik yang banyak.

Rahsia Lima
Selang selikan kandungan dengan Ads Anda boleh buat selang seli kandungan dengan ads. Pada TV pun ada iklan.Apabila pelawat sedang menghayati kandungan,tiba tiba ada ads(iklan).
Cara ini boleh menjana banyak klik.

Rahsia Enam
Sertakan Google Search Box. Anda mestilah masukkan Search box Google. Masukkan sekali sedikit ayat pada pada hujung kandungan laman web anda. Contohnya “Can’t Find what you’re
looking for? Try Google Search!”.. Dorong pelawat laman web anda.

Rahsia Tujuh
Gunakan Ads secara maksimum. Gunakanlah ads secara maksimum. Jika anda merasakan anda perlu mengunakan 3 ads pada satu page,gunakanlah. Pastikan kedudukan ads adalah sesuai.

Rahsia Lapan
Jangan jadi website“Indah Khabar dari rupa”. Pastikan anda tidak melakukan keyword spam. Pelawat pasti berasa kecewa jika maklumat yang dikehendaki tidak dijumpai walaupun ia dijanjikan dengan apa yang dikehendaki. Orang pasti tidak akan melawat lagi laman web itu jika mereka dah tahu apa yang dikehendaki mereka tidak akan dijumpai oleh mereka.

Rahsia Sembilan
Pastikan kandungan laman web adalah keyword mahal. Pastikan kandungan laman web mengandungi keyword yang bernilai tinggi. Ia akan meningkatkan pendapatan anda walaupun jumlah klik yang sedikit




2 comments

cuz said... @ August 5, 2010 at 8:54 PM

satu tipas yg menarik bro..hehe mesti ko punye adsense masyuk ni..aku tak bpe nak reti buat semua tu..huhu..untuk keyword yg mahal² tu aku ade simpan lagi senarai dia and aku penah try..terbukti mahal..besenye pasal insurans dgn law la yg paling mahal..xtau la sekarang macam mne plak..huhu

hanumuslem said... @ August 11, 2010 at 8:57 AM

wah.. thanks secret nya.. :D

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails